Bretty Boop - Brasserie des Légendes

Bretty Boop

ROOD BIER – met Brett gisten – 6.2%

Een Collab’ bier geproduceerd door 2 ambachtelijke brouwerijen.

Enerzijds de Brasserie de la Senne in Brussel, die haar uitstekende reputatie heeft opgebouwd op kwaliteit en consistentie.

En aan de andere kant de Brasserie des Légendes in Ath en Ellezelles, stevig geworteld in zijn regio en zijn folklore in het hart van Picardisch Wallonië.

Beiden worden verenigd door hun waarden en filosofie van natuurlijke, ecologisch verantwoorde en duurzame kwaliteit – echte maatstaven voor de hedendaagse consument.

Op 23 maart 2023 nodigde Brasserie des Légendes Brasserie de la Senne uit om een “collab”-bier in beperkte oplage te creëren. Deze exclusieve brouwsels werden geproduceerd op de site van Ath.

Uit de combinatie van de kennis van Brasserie de la Senne over Brett-gisten en de gerstteelt van Brasserie des Légendes ontstond een tweede bier van korte duur in ons LEGENDS-gamma: BRETTY BOOP.

bdl-icone-contenant-33

Zijn kenmerken

Gebrouwen in maart 2023 in samenwerking met Brasserie de la Senne
Hergist met Brettanomyces-gist
Organoleptische evolutie door de invloed van gist
Efemeer bier
 • Alcohol: 6,2%
 • Serving temperature: tussen 8° and 12°C
 • Colour: rood.
 • Flavour: fruitig, verfrissende toetsen.
 • Ingredients : Water, barley malt, hops, yeast.
  Ingredienti : Acqua, malto d’orzo, lievito, luppolo.
  Ingredientes : Agua, malta de cebada, levadura, lupulo.
  Zutaten : Wasser, Gerstenmalz, Hopfen, Hefe.

zijn geschiedenis

Voor dit nieuwe bier van korte duur hebben onze respectievelijke Meesterbrouwers gekozen om te werken met Brettanomyces bruxellensis gisten (beter bekend als Brett). Brett-gisten zijn wilde gisten die in de Brusselse regio voorkomen en vooral gebruikt worden voor de productie van spontaan gistende lambiekbieren. Hier werden ze gebruikt om een bier van hoge gisting te maken. Ze zorgen voor een totaal originele smaak en een kenmerkende afwerking die evolueert naarmate het bier ouder wordt.

Bretty Boop fond
×