De “Brasserie des Légendes”: op de kruising van geschiedenis, een passie van generaties, moderne technieken en respect voor mens en natuur.

5 vestigingen, verankerd in de tradities en folklore van de regio

Ath

Op de site in Ath vind je het Kasteel waar de Goliath- en de Legends-bieren worden gebrouwen en de Cureur-site waar het bier wordt gebotteld, geëtiketteerd en opgeslagen. Daar zijn ook de kantoren gevestigd. Het Kasteel werd in 1997 aangekocht en vervolgens gerestaureerd en verbouwd tot brouwerij door de familie Delcoigne.

Ellezelles

In Ellezelles worden de bieren Quintine en Herculegebrouwen. In 1993 startte Philippe Gérard daar de Brasserie Ellezelloise. De Brasserie des Légendes (gevestigd in Ath) nam deze brouwerij over in 2006. Sinds 2017 vind je hier ook de Chocolaterie Cedric De Taeye. Op deze site is ook de taverne “Au Chaudron des Légendes” gevestigd. 

De boerderij

Vanaf 2005, toen zijn ouders op pensioen gingen, nam Pierre Delcoigne de familieboerderij “Beauregard” over. Een groot deel van de gerst die we gebruiken voor ons bier wordt hier geteeld, omdat we de korte keten vinden we erg belangrijk : “Van het veld tot in je glas”.

De Chocolaterie

De chocolaterie Cédric De Taeye vind je in Ellezelles, waar de Quintine-bieren gebrouwen worden. Het is een samenwerking tussen Cédric De Taeye en Pierre Delcoigne. Cédric, een gepassioneerde vakman, maakt zijn eigen chocolade op de traditionele manier met cacaobonen. Hij werkt vanuit dezelfde filosofie als de Brasserie des Légendes: Van het veld tot in je glas.

De distilleerderij

De Distillerie de Biercée werd opgericht in 1946 en is één van de oudste nog actieve distilleerderijen in België. Het is de enige stokerij in Wallonië die nog “eaux-de-vie” et liqueurs distilleert op basis van verse, onbehandelde vruchten, zoals het gekende Eau de Villée. De Brasserie des Légendes nam de Distillerie de Biercée over in 2019.