Bezoek de Brasserie des Légendes in Ath of Ellezelles of de taverne “Au Chaudron des Légendes”

Ontdek onze twee vestigingen van de Brasserie des Légendes, midden in het prachtige “Pays Vert” en “Pays des Collines”: de brouwerij in Ath en die van Ellezelles. Geniet ook van een sfeervol bezoek aan de taverne “Au Chaudron des Légendes”.

Ontdek de geheimen van onze bieren en maak kennis met de manier waarop wij onze waarden – lokale verankering en respect voor mens en natuur – dagelijks in de prakijk brengen.

Bezoek onze artisanale brouwerijen in Ath en Ellezelles en onze taverne

Ath: Bezoek de Brasserie des Légendes

In de brouwerij van Ath worden de bieren Goliath, Gouyasse, Ducassis (bio en glutenvrij, met zwarte bessensap), Saison Voisin en Legends Harmony gebrouwen.

Naast de Castel-site en de Cureur-site maak je kennis met de volledige productielijn van de Goliath-brouwerij en het productieproces van het Quintine-bier vanaf de gisting.

Het bezoek duurt ongeveer een uur. We sluiten de rondleiding af met een biertje naar keuze uit ons assortiment. Er is ook de mogelijkheid om ter plekke je aankopen te doen.

 

> Openingsuren en bezoeken

Bezoeken zijn enkel mogelijk voor groepen en bedrijven na reservatie.

Ellezelles: Bezoek de Brasserie des Légendes en de taverne “Au Chaudron des Légendes”

In de brouwerij van Ellezelles worden de verschillende Quintine-bieren en Hercule gebrouwen.

Na het bekijken van de film “Van het veld tot in je glas” ontdek je hier de brouwzaal, de kuipen (waarin het bier bewaard wordt, totdat de tankwagen het bier naar Ath brengt om daar de laatste stappen van het brouwproces te doorlopen) en onze bierkelder. Daar rusten de “Quintine Bio” en “Quintine Noël” in wijn-, Cognac- of rumvaten. Hun smaak wordt versterkt doordat ze de subtiele aroma’s van de vaten opnemen.

Je kan je bezoek combineren met een rondleiding in de chocolaterie van Cédric De Taeye, gevestigd in de vroegere warme kamers van de brouwerij.

Of je kan je bezoek afsluiten in de taverne “Au Chaudron des Légendes”, met zijn warme, authentieke inrichting.Je kan er je honger en dorst stillen met plaatselijke, verrassende gerechten en drank. Ondertussen geniet je van een prachtig uitzicht op de brouwzaal en je ziet de brouwer aan het werk. Ook hier kiezen we voor de korte keten en worden alle gerechten bereid met lokale producten.

Zit je liever buiten? Installeer je dan op ons terras. Er is een mooie afgesloten speeltuin waar de kinderen zich kunnen uitleven terwijl je rustig van je maaltijd geniet.

In de winkel kan je onze bieren aankopen en vind je ook verschillende producten van lokale ambachtslieden zodat je thuis verder kan genieten.

En tenslotte verhuren we ook elektrische fietsen, zodat je onze prachtige streek per fiets kan ontdekken voor of na je bezoek.

 

> Openingsuren en bezoeken

Individuele bezoeken zijn mogelijk elke eerste zaterdag van de maand om 11u. Reservatie is verplicht (geen minimum aantal bezoekers). Deze bezoeken zijn in het Frans en duren ongeveer een uur. Visite Tradition aan € 9/persoon / Kinderen (7-17 jaar / 5 euros) of Visite Prestige aan € 13/persoon.

Bezoeken in groep zijn mogelijk van maandag tot zondag op reservatie. Er zijn rondleidingen in het Frans, Nederlands of Engels.

 

Bezoek “Traditie”

Rondleiding met gids van ongeveer 50 minuten en degustatie van één van onze bieren.

Groepstarief:

  • Minder dan 15 personen: € 135
  • Meer dan 15 personen: € 9 /persoon

 

Bezoek “Prestige”

Rondleiding met gids van ongeveer 50 minuten, degustatie van vier verschillende bieren (16 cl) uit ons gamma en een geschenkje.

Groepstarief:

  • Minder dan 15 personen: € 195
  • Meer dan 15 personen: € 13 €/persoon

De taverne “Au Chaudron des Légendes” is open vanaf 11u op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en op feestdagen. Keuken non-stop open tussen 12u en 21u.

Reserveren: (lien)

Groepen zijn steeds welkom van maandag tot zondag. Een bezoek aan onze brouwerij geeft elk uitstapje net dat ietsje meer. Combineer het met je teambuildingsactiviteit, oldtimerrit, wandeltocht, rit met de paarden, fietstocht of motorrondrit.

Voor bedrijven hebben we verschillende zalen ter beschikking (met wifi) voor seminaries en zakendiners.

Toeristendagen

Je kan het bezoek aan een van onze brouwerijen combineren met een bezoek aan een museum via het programma “Toeristendagen” van de toeristische dienst van Ath.

Reserveren


    Schrijf je in op de nieuwsbrief

    Uw gegevens worden niet bewaard.

    Voeg je koptekst hier toe