VINTAGE Corne du Bois des Pendus - Brasserie des Légendes

VINTAGE Corne du Bois des Pendus

Gefermenteerd in vaten

Een vleugje herfst waait over deze nieuwe Vintage met zijn zwarte kleur en rode accenten.  In de mond weerspiegelt hij tonen van wilde bessen die zorgen voor een lichte zuurgraad in harmonie met de warmte van de bourbon.

bdl-icone-contenant-33

Zijn kenmerken

Een vleugje herfst waait over deze nieuwe Vintage met zijn zwarte kleur en rode accenten.

ALC. 9.5 % VOL. 16 EBU – 130 EBC.

  • Alcoholgehalte : 9.5%
  • Serveertemperatuur :  12°C
  • Kleur : Zwarte kloeur en rode accenten.
  • Aroma : In de mond weerspiegelt hij tonen van wilde bessen die zorgen voor een lichte zuurgraad in harmonie met de warmte van de bourbon.
  • Ingrediënten: Water, gerstemout, hop, gist

zijn geschiedenis

Tot aan zijn verdwijning tijdens de industriële revolutie heerste in de brouwerswereld het gekende gistingsproces van bier in houten vaten en dit gedurende meerdere jaren. De houten vaten die jarenlang genegeerd werden, krijgen weer hun verdiende aandacht. Door de opeenvolgende overschakeling van wijnen en geestrijke dranken accumuleren de vaten aromatische elementen. Dit zogenaamde “geheugen” van het vat heeft een positieve invloed op het bier: er ontwikkelen zich nieuwe en complexere aroma’s. De Brasserie des Légendes heeft opnieuw aangeknoopt met deze eeuwenoude techniek dankzij de installatie van houten vaten in Ellezelles, waar geduld en rust sleutelwoorden vormen.

×