Brasserie des Légendes viert 20ste verjaardag in 2020 – Programma

In verband met de gebeurtenissen worden de festiviteiten op zondag 22 maart 2020 uitgesteld naar een latere datum!

Wij zullen u zo spoedig mogelijk op de hoogte brengen van de nieuwe datum!

 

LA BRASSERIE DES LEGENDES VIERT HAAR 20E VERJAARDAG IN 2020!

Wij bereiden een kleurrijk jaar 2020 voor u voor!

Op het programma bij de Quintine brouwerij:

9.30 UUR – ONTBIJT:

Begin uw dag op een ontspannen manier met een brood van La Petite Gantoise en een warme chocolademelk van Cedric de Taeye, een chocoladebrander uit Ellezelles.

 

10:30 – INWIJDING VAN DE CHAI:
Het is geen geheim meer dat onze bieren verschillende maanden hebben gerijpt in eiken vaten die edele producten van hoge gastronomie hebben bevat.
Ontdek ze binnenkort in de preview!

 

11:30 – LANCERING VAN DE SAMENWERKING BRASSIN:

Voor haar 20ste verjaardag slaat de Brasserie des Légendes de handen in elkaar met de Brasserie de Ranke voor een uniek gezamenlijk brouwsel. Uit deze samenwerking zal een efemeer bier voortkomen met een uitgesproken bitterheid -> het zal sprankelen!

 

11h30-15h15 – ATELIERS CHAI ET CHOCOLAT:

Voor de liefhebbers van bier en chocolade, stellen wij 2 gratis ateliers voor:
1) Atelier chai/bières barriquées – présenté par Jean-Louis Lizon
2) Atelier chocolat – voorgesteld door Cedric de Taeye
Van het maken tot het proeven, zij zullen u de passie van hun beroep laten ontdekken. Het aantal plaatsen is beperkt tot 20 personen per workshop van 45 minuten. Reserveren kan op 20ans2020brasseriedeslegendes@gmail.com of op de dag zelf bij de receptie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Keuze uit 5 tijden per workshop: 11:30 / 12:15 / 13:00 / 13:45 / 14:30.

 

11.30 – 17.30 uur – GELEIDE RONDLEIDINGEN:

In groepen van 20 personen, bezoek aan de brouwerij en de nieuwe kelder. Nog vragen? Vraag het onze gidsen of de brouwers zelf. Zij zullen ze graag beantwoorden. Toegang gratis en zonder voorafgaande registratie.

 

15:30 – POP UITDAGING – op reservering:

Beleef een uitzonderlijk moment door deel te nemen aan de grootste menselijke ketting en open om de beurt een Quintine-fles om het beroemde “POP”-geluid te maken, het typische geluid van de mechanische kurk. Voor €6 krijg je een Quintine biertje en een geweldig Pop Challenge t-shirt. Meer informatie volgt later.

17.30-19.30 uur – MUZIEK QUIZ :
We sluiten deze mooie dag af met een muzikale quiz over het thema bier. Je oren en hersenen zullen op de proef worden gesteld. Test je bierkennis! 10€ per team (max 6 personen). Reservering verplicht: 20ans2020brasseriedeslegendes@gmail.com

 

EEN WANDELING IN DE VOETSPOREN VAN QUINTINE: 

Probeer de hele dag een nieuw familieparcours van 5 km “In de voetsporen van Quintine”. Doorkruis het prachtige heuvellandschap en ontmoet onze vriendelijke heksen… Afhankelijk van het weer, breng geschikte schoenen mee. De wandeling is geschikt voor kinderen, maar sommige delen zijn niet gemakkelijk toegankelijk voor kinderwagens. Vertrek en terugkomst: Brasserie Quintine.

RESTAURATIE: 

Keuze uit 4 gerechten op basis van bier aangeboden door Le Chaudron des Légendes. Reservering verplicht: lechaudrondeslegendes@gmail.com.
Zonder reservering: een foodtruck biedt een brood aan met een plakje hill ham en een selectie rauwkost.

TOEGANG – GA HET STATION BINNEN:

Voor uw veiligheid zal de Rue Guinaumont afgesloten zijn voor het verkeer. Stap aan boord van een treintje of een door paarden getrokken rijtuig om de site te bereiken. Geplande haltes: op de Place – op de Square Mémé – op de kruising van de rue de la Bruyère en de Guinaumont.

Herinnering aan de plaats van de afsplitsing: rue Guinaumont 75, 7890 Ellezelles.

IK KIJK ER NAAR UIT OM JE TE ZIEN!