Kruip aanstaande zondag 9 juni in de huid van Koning Arthur in de Brasserie des Légendes (Legendenbrouwerij) (Irchonwelz, Ath) gedurende het Narrentornooi (Bouffonneries)

We bieden een gratis biertje aan al deze die zich in middeleeuwse kledij aanbieden. Groot en klein, jullie worden de Heren van het narrentornooi.

Inkom en deelname aan de activiteiten zijn gratis

Feesten en strijden doen we aanstaande zondag 9 juni in een middeleeuws en gezellige sfeer rond de Castel, onze feodale vesting(kasteel, fort).

Tussen 10u30 en 14u00 kan je wedijveren met de Heren van het Spel tijdens de familieproef. De strijd wordt aangegaan met hout-, denk- en behendigheidsspelen. Vanaf 6 jaar en in groepen van 4 à 6 spelers per familie. Vooraf inschrijven is wenselijk via event@brasseriedeslegendes.be

Word Ridder vanaf 14u30 en ontvang tijdens het Narrentornooi je Schildknaapbrevet!

Huppel rond op de muziek van de Troubadours. De Fanfare St Denis d’Irchonwelz  onze lokale Reus, Jean III de Trazegnies en de Reus van Hennepin zullen van de partij zijn. Aanhoor onze fanfare tijdens de Apero-concert. Acus Vacuum, een Belgisch pagan-folk/néo middeleeuwse muzikale groep zal je met zijn bijzondere klankkleur de volledige dag leiden in muzikale oorden.

Ontmoet de Narren, strijd met de Schildknapen en boogschutters, allemaal getooid in hun authentieke klederdracht. Aanschouw het wonderlijk schouwspel van onze tientallen roofvogels in hun natuurlijke habitat. Een overweldigend spektakel. Benader ze en stel vragen aan onze roofvolgels specialisten (valkerijspecialisten). Groot en klein zullen versteld staan. Herbeleef je zorgeloze kindertijd en laat je verleiden door de goochelarij en de hoffelijke maskerades van de Narren. Eigenzinnig zijn ze zeker.

Jonkvrouw en Jonkheer voor de feestmaaltijd voorzien we ham aan het spit met een waaier/assortiment rauwkost (saladebuffet).

Het festijn is voorzien van 12u30 tot 14u30. Gelieve voor 31 mei 2019 in te schrijven/ te reserveren voor het middagmaal. Tel 068/28.789.36 of per mail event@brasseriedeslegendes.be

 

Bord - kids (<12 jaar) : Ham aan het spit + saladebuffet + artisanaal DESSERT: €14.5 Bord – volwassen :  Ham aan het spit + saladebuffet + artisanaal DESSERT: €20.5.

Bord - kids (<12 jaar) : Ham aan het spit + saladebuffet: €12.
Bord – volwassen :  Ham aan het spit + saladebuffet: €18.

                 

 

Met dessert

Zonder dessert

Volwassenen

20,5

18

Kind -12j

14,5

12

 

 

 

 

Betaling via overschrijving op het rekeningnummer BE580682 2999 2279 (met vermelding : Narrentornooi/ bouffonneries – naam – aantal kinderen en volwassenen – met/zonder dessert)

Om je dorst te lessen serveren we onze beroemde brouwsels. De ploeg van de Brasserie des Légendes, zal jullie met veel plezier en in vol ornaat bedienen en informeren. Met Le Castel, een vesting (kasteel boerderij) uit 1161 als decor in de achtergrond waan je je de ster van de dag. Wil je je eerder als “Jacquouille” afkomen, geen probleem. Of misschien als Koning Arthur, of als Prinses? Geweldig. We houden van legendes. Betreed je onze Brasseries des Légendes verkleed, wij schenken je een biertje!

Volg eveneens onze Facebookpagina/Brasseries des Légendes

Adres : Rue du Castel 19 - 7801 Irchonwelz.

Info 068/28 79 36.                                                                                                      

News

Het is zover, de Quintine de Noël is beschikbaar!

Het is zover, de Quintine de Noël is beschikbaar!

La brasserie des légendes exporteert overal ter wereld

La brasserie des légendes exporteert overal ter wereld

Brésil, Canada, Chine, Danemark, Etat-Unis, France, Grande-Bretagne, Hongrie, Italie, Japon, Pays-Bas, Russie, ...