De tijd verloopt en ons project wordt groter...

 

De Legendebrouwerij ontwikkelt zich (hartelijk dank aan al onze klanten) en onze brouwerij begon een beetje krap aan te voelen.

Drie jaar geleden kwam er een idee opdagen, maar we zochten nog de meest geschikte plek.

Na twee jaar onderhandelen met de verschillende autoriteiten konden we een realisatie van het project op papier zetten.

In juni 2015 werd de bouwvergunning goedgekeurd. In augustus en september zijn we met de grondwerken begonnen op een buurterrein van de brouwerij.

 
Maart 2016
 

De lente is in het land en het wordt tijd om na te denken over de beplantingen!

De bouwgrond die we gekozen hebben voor de uitbreiding van de brouwerij was oorspronkelijk een verwaarloosd stuk bosgrond, voornamelijk begroeid met populieren. Daarenboven werd een deel van dit stuk grond gebruikt als afval- en stortplaats.

Voor de uitbreiding moesten we 5000m² ontbossen. Maar om het natuurlijke evenwicht in dit natuurgebied van de Dender te kunnen vrijwaren, kochten we tegelijkertijd een weiland van 7000 m² dat zich langs de Dender bevindt.
Welk project hebben we in petto voor deze grond? We willen er een beboste beschermingszone voor lokale fauna en flora van maken.

Bij het begin van de mooie lentedagen, hebben we (of beter, onze vrienden van Natur'art) niet minder dan 800 jonge boompjes geplant. We hebben gekozen voor de typische soorten van onze streek : essen, elzen, eiken, notelaars, kastanjebomen, knotwilgen, hazelaars, platanen, enz.

Aan de rand van het nieuwe gebouw zal eveneens een vijver komen en we zijn van plan om de rest van de beboste zone goed te onderhouden. We gaan ook achter en rondom het gebouw opnieuw aanplanten.

 

Maart 2016
 

Ja hoor, de murenstructuur is helemaal geïnstalleerd.

De constructie is heel indrukwekkend. Alle muren voor de fermentatiekamer, de bottelingskamer, de warme kamers en de stockage-ruimte zijn klaar.

De vloerplaat van 250 m² voor het labo en de stock is nu ook gegoten. Eind deze week worden de muren voor de bureaus geplaatst.

De volgende stappen gebeuren gedurende de maand april : het dak plaatsen en de murenstructuur bedekken met latten van natuurlijk hout. Dit zal ervoor zorgen dat het gebouw op een natuurlijke manier geïntegreerd wordt in zijn beboste omgeving.

 

Februari 2016
 

We zijn klaar voor het plaatsen van de murenstructuur!

Tijdens de laatste weken zijn de kolommen en de draagstructuur van de kelders gebouwd, waar de toekomstige warme kamers, de stock en de bureaus (fase III, IV en V) zullen komen. De wapening van deze drie fasen is ook gebeurd zodat de vloerplaten eind deze week kunnen gegoten worden.

Fasen I en II (fermenteerkuipen en bottelingskamer) worden nadien gebouwd.

De geïsoleerde murenstructuur zal de drie komende weken geplaatst worden.

Deze muren in beton worden op het einde van het project afgewerkt met houten latten om het natuurlijke karakter van de site te behouden.

 

December 2015
 

Dankzij het milde weer van de laatste 2 maanden, zijn de werken van het nieuwe gebouw goed gevorderd.

Donderdag zijn de eerste 1200 m² van de vloerplaat gegoten.

Sinds half oktober zijn 380 Franki funderingspalen van 15m diepte gegoten, de structuur van de muren die de overstroombare kelders omringen, zijn geplaatst geweest alsook de palen die steun geven aan de vloerplaat van het gelijkvloers.
 

 

Oktober 2015
 

Nu zijn we aangekomen bij de funderingen. De bouwgrond is moerassig en ligt in overstromingsgebied, we zullen dus een brouwerij op palen bouwen. De eerste funderingspalen (Franki) tot 15m diep worden op dit moment geïnstalleerd.

Wordt vervolgd ...

 

 

News

Maart 2016: De lente is in het land en het wordt tijd om na te denken over de beplantingen!

De bouwgrond die we gekozen hebben voor de uitbreiding van de brouwerij was oorspronkelijk een verwaarloosd stuk bosgrond,

La brasserie des légendes exporteert overal ter wereld

La brasserie des légendes exporteert overal ter wereld

Brésil, Canada, Chine, Danemark, Etat-Unis, France, Grande-Bretagne, Hongrie, Italie, Japon, Pays-Bas, Russie, ...