Ontdek onze bieren

Ingrediënten

Onze ingrediënten zijn 100% lokaal en van de plaatselijke producent.

  • Water

Bier bestaat voor ongeveer 95% uit water. Het water dat we gebruiken is grondwater van Ath en van Ellezelles. Het is een water dat rijk is aan mineralen (calcium, magnesium, ...) en zeer arm aan nitraten (<5ppm). De kwaliteit van het water beïnvloedt de smaak van het bier.

  • Mout

De gebruikte mout is brouwersgerst die gekiemd en gedroogd wordt in de mouterij. En uniek in België : deze gerst wordt gekweekt en geoogst op onze familieboerderij Beauregard, die op ongeveer 30km van de brouwerij ligt. Daarna wordt de gerst gemout in de Mouterij van het Kasteel van Beloeil. Daar worden vergistbare suikers gecreëerd die nodig zijn om body en consistentie aan het bier te geven. De mout zal ook de kleur aan het bier geven en voor verschillende aroma's zorgen. Er bestaan verschillende soorten mout (geroosterd, gekarameliseerd, gerookt, ...) die de kleur zullen bepalen (bleek, amber, bruin, ...) en die zorgen voor specifieke natuurlijke aroma's (koffie, karamel, ...) We gebruiken geen enkele vorm van kleurstoffen of bewaarmiddelen.

   
 

  • Hop

Humulus lupulus, de hop is een meerjarige klimplant die tot 6-7m hoog kan worden en gekweekt wordt in hopplantages. De brouwer gebruikt enkel de hopbellen van de vrouwelijke hopplant. De lupulinekorreltjes in deze hopbellen zorgen voor de bittere smaak en het aroma van het bier. We gebruiken verschillende soorten hop uit Poperinge. Een deel van onze hop komt uit Slovenië, een variëteit die enkel daar voorkomt en die een fruitig aroma heeft. De hop is eigenlijk de 'wijngaard' voor de brouwer. Het klimaat en de streek hebben een grote invloed op de smaak van de hop. Wij gebruiken gemalen, geperste hop in pellets, die is makkelijker houdbaar. De hop is ook een natuurlijk bewaarmiddel voor het bier.


 

  • Gist

Biergist is een eencellige schimmel die Saccharomyces cerevisiae wordt genoemd. Tijdens de vergisting gaat de gist het suiker niet alleen omzetten in alcohol en koolzuurgas, maar ook verschillende aangename aroma's creëren in het bier.